Facebook hozzászólás
305

Napsugaras körözött

Körözöttet mindenki kóstolt már, a háziasszonyok többsége készített is gyakran, de erre a receptre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Az alapvető összetevők megegyeznek a receptekben, de hogy ki hogyan ízesíti a túrót, eléggé egyéni.

Napsugaras körözött, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál tökmagolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db fekete olajbogyó
1 db pritamin paprika

Elkészítése:
A túrót áttörjük egy villával, majd kikeverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a tökmagolajat, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint fűszerezzük, majd belepréseljük a fokhagymát.
Egy tányérra halmozzuk. Körberakjuk a felszeletelt paprikával. A szája és az orra is 1-1 szelet paprika, a szeme egy-egy karika olajbogyó.

Kesudiós krémsajt
A növényi sajtok készítésének nagyon sok, változatos receptje kering a különféle internetes fórumokon, szinte minden gluténmentes és vegán recepteket ismertető szakácskönyvben is találunk recepteket a készítéshez. Ízesítésük változatos, állaguk különféle. Mi most egy alapreceptet készítettünk el, amit aztán fűszerezéssel, ízesítéssel lehet továbbfejleszteni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!