Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 14. 18:00 | Bartek Kata

Nagymamám paradicsom levese

Volt két zománcozott kis tálka, még Anyué és az egyik testvéréjé volt, amikor Ők voltak gyerekek. Innentől nyilván, hogy mindig mindent ebből akartunk enni, de valahogy a paradicsomlevesre emlékszem a leginkább.

Hozzávalók 4 főre:
400 g paradicsomsűrítmény (papírdobozos kiszerelést szoktam használni)
20 g liszt (zablisztet használtam)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukornak megfelelő édesítés
1 csipet só

Csipetkéhez:
1 tojás
liszt annyi, amennyit a tojás felvesz (én zablisztet használtam itt is)

Elkészítés:
A lisztet olajon megfuttatva barnás rántást készítek, majd felöntöm a paradicsommal, és még 1/2 l vízzel, 20 percig lassan főzöm. Közben sózom, borsozom kicsit, mehet bele az édesítés is.

A csipetkéhez a lisztet a tojással összegyúrom, majd elkészítem a csipetkét, végül belefőzöm a levesbe. A végén még ízlés szerint lehet továbbízesíteni.

Hideg sült paradicsom leves ,Kép: receptguru.cafeblog.hu

Kép: receptguru.cafeblog.hu

 

 

Ez a hideg, sült paradicsom leves is Kata receptje, a képre kattintva a receptjét is elolvashatod.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!