Facebook hozzászólás
325

Mustárkapitány hústekercse

A különféle hústekercsek szeretete egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, Apukám nagy mestere ezeknek az ételeknek. Amikor megkérdezte, hogy mi legyen az ebéd gyakran kértünk hústekercset.

Mustárkapitány kedvence, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
személyenként kb 1-2 karaj szelet
1 kg hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl alaplé,
2 dl száraz fehérbor
mustárok tetszés szerint, én az alábbiakat használtam:
Univer (klasszik) és kétféle Dijoni (egy kicsit csípős, meg egy erős)
3 dl főzőtejszín

bors
petrezselyem

Elkészítés:
A neked tetsző mustárokból készíts egy keveréket, annyit, hogy a hússzeletekre és a mártásba is jusson belőle. Érdemes az alap változatból készíteni a bázist, és ezt feldobni egy-két különlegesebb fajtával.
A hússzeleteket kiklopfolom, majd jöhet a fűszerezés: hogy megkönnyítsem a saját dolgom, az első szelet hús alját sózom és borsozom, majd bekenem a mustárkoktéllal, az ezután következőknek mindig csak az egyik felét kenem meg, és egymásra tornyozom.
Hagyom, hogy álljon kb fél órát. A hagymát közben felszeletelem, olajon üvegesre párolom, hozzáadom a szétnyomott fokhagymást is, és még kb. 10 percig párolom, majd a kis csipetnyi mennyiségeket kiveszek belőle és beletekerem a hústekercsekbe. Minden tekercsen egy cérnát tekerek végig, érdemes egy irányban, hogy utána könnyű legyen majd leszedni.
A tekercseket beleteszem a hagymához és fehéredésig pirítom, majd felöntöm egy kevés alaplével és fehérborral, majd lassan főzöm, amíg a hús puha nem lesz és a hagyma pedig gyakorlatilag szétfőtt.
Közben sózom, borsozom, ízesítem. Kiveszem a tekercseket, amíg a tejszínt elkeverem a szaftban, mehet bele egy kevés friss petrezselyem is.
Tálaláshoz a tekercseket ferdén felvágom és a tál egyik felébe állítom, jöhet mellé a mártás.
Köretnek én rusztikus széles metéltet, papardellét tálaltam mellé.

Kata többi receptje itt.

 

Mézes-mustáros sült oldalas Mártinál
Nálunk nincs olyan oldalas, ami pillanatok alatt ne fogyna el. A benne sült csonttól mindig olyan finom, ízletes lesz, hogy semmi nem léphet a nyomába. Ezért aztán igyekszem mindig valamit újítani…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!