Facebook hozzászólás
761

Mozzarellás tészta

Nálam mindig van a hűtőben mozzarella, sosem lehet tudni, mikor jön jól, hogy nem kell lemenni bevásárolni a vacsorához. Száraz tészta másoknál is akad otthon a spájzban, de azt elismerem, hogy pármai sonkát nem mindenki hűtője rejt. De elárulok egy titkot, én időnként veszek egy-egy csomaggal, és lefagyasztom, mert felengedve semmiben nem különbözik a frisstől.

Farfalle, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

30-35 dkg olasz tészta (legjobban farfalléval szeretjük)
5-6 dkg pármai sonka
2 csomag mini mozzarella golyó
2 nagy fokhagymagerezd
1 nagy csokor petrezselyem
1/2 citrom
1/2 dl olívaolaj
só és bors, lehetőleg frissen őrölve

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. A főzővízből tartalékolunk kb.  1 decit. Közben olívaolajat öntünk egy serpenyőbe,  hozzáaprítjuk a  fokhagymát,  néhány  másodpercig sütjük,  majd az apróra vágott sonkát és  a citromlevet is hozzáadjuk. Néhány kavarás után beleöntjük a kifőtt tésztát, megszórom a petrezselyem felével, óvatosan – nehogy túl zuttyos legyen – hozzá-hozzáadunk a főzővízből is, amíg  jó állaga nem lesz az ételnek. Az utolsó percben dobáljuk a serpenyőbe a félbe vágott mozzarella golyókat, ekkor kap sót, frissen tekert borsot az étel, és már mehet is a tányérba.

Egyszerű és nagyszerű: mediterrán tésztasaláta
Az a jó ebben a receptben, hogy bár alapvetően nyári étel, azért hűvösebb évszakokban is el lehet készíteni, ekkor igazi nyári hangulatot varázsol a konyhánkba. Mert lehet, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de egy jó saláta biztosan!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!