Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 14. 12:00 | Kandikó Éva

Mogyoróvajas korongok

Sosem titkoltam, hogy odavagyok a mogyoróvajért. Tudom, ezt a szenvedélyemet sokan nem tudják megérteni, ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy minél többféle formában kipróbáljam nagy kedvencemet.

Mogyoróvajas korongok, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
12 dkg mogyoróvaj
10 dkg vaj
10-10 dkg fehér-, illetve barna cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg liszt
1 tojás
egy csipet só

Elkészítés:
Elkészítése szégyenletesen egyszerű. A vajakat elkeverem egymással, hozzáadom a cukrokat és a tojást meg a sót, alaposan megdolgozom a robotgéppel. Végül hozzákanalazom a szódabikarbónás lisztet, és máris gömbölyíthetem a kis gombóckákat. Vigyázat, nagyon megnőnek, érdemes kis golyókat formázni. A sütőpapíron ellapogattam a tésztakorongokat, 190 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöttem.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!