Facebook hozzászólás
1 070

Mogyoróvajas csirke

Tudom, hogy sokan tágra meredt szemmel olvassák a receptet. Nemcsak a mogyoróvaj, mint hozzávaló szokatlan, de az egész recept úgy, ahogy van. Pedig érdemes barátkozni az ismeretlen ízekkel.

Mogyoróvajas csirke, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 6 főre:
3 filézett csirke felső comb
1 filézett csirkemell darabokra vágva
1 nagy vöröshagyma
10 dkg darabos mogyoróvaj
40 dkg hámozott, darabolt paradicsom(konzerv)
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál chili olaj vagy egy mokkáskanál chili por
1 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál barna cukor
1 nagy gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítés:

A csirke darabokat lebőröztem, egyforma darabokra vágtam. Két evőkanál olajon minden darabot körbesütöttem, majd beletettem a darabokat egy vastag falú vas edénybe, és elkészítettem a szószt. Ehhez az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekevertem, egyneműsítettem, majd a csirkehúsra öntöttem. Betettem a 150 fokra előmelegített sütőbe, és 2,5 órán keresztül főztem. Az idő leteltével még kicsit utánsóztam. Rizst adtam mellé köretnek.

Mogyoróvajas keksz
Magyarországon még kevéssé ismert termék a mogyoróvaj, Amerikában azonban nincs konyha, amelyben megtalálható ne lenne. Intenzív mogyorós, kicsit sós, kicsit édes ízével két táborra osztja az embereket, van, aki rajong érte, van, aki ki nem állhatja. Mivel én az első tábort erősítem jelenlétemmel, mutatok egy roppant egyszerű kekszet, amit adventi időszakban is érdemes elkészíteni, és bevezetni a családi repertoárba.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!