Facebook hozzászólás
778

Milyen a jó buggyantott tojás?

Az egyik legjobb, legegészségesebb reggeli a tojás. Tökéletes tápanyag forrás, emellett olcsó, változatosan elkészíthető, nem véletlenül képezi már ősidők óta a táplálkozás szerves részét.

Buggyantott tojás, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
friss tojás
víz

Elkészítés:

– Az egyik kulcsa a jó buggyantott, vagy posírozott tojásnak a FRISS tojás.
– A második fontos dolog a víz, amely nem lobogva forr, hanem szelíden gyöngyözik.

Minden tojást külön üssünk fel egy-egy tálkába, majd amikor a víz már gyöngyözve forr, akkor a lehető legközelebbről csúsztassuk bele a tálkából a tojást a vízbe. Ne kavarjuk, ne maceráljuk, nem csinálunk vele semmit, csak várunk. Pontosan három percet. Ennyi idő alatt a fehérje megszilárdul, a sárgája még folyékony, vagyis épp olyan, amilyennek lennie kell! Szűrőkanállal emeljük ki a tojást a vízből, óvatosan fektessük papírtörlőre, hogy a felesleges vizet leitassuk róla. Ha a fehérje ízlésünkhöz képest túl rongyosra sikerült, tiszta ollóval fodrászoljuk meg, vágjuk le, ami kilóg. Ezután fogyasszuk pirítóssal, saláta tetején, natúr sült hús tetején, esetleg friss spárgával, sajttal. Jó étvágyat!

Nem kell hozzá Colombus!
Maga az élet és az ételcsoda a tojás! A Tojásszövetség a Tojás Világnapja alkalmából rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást, és neves szakértők körében felfedte a korábbi tévedés eredetét. A szövetség állítja: napi 3 tojással az ajánlott vitamin- és ásványi anyag-szükséglet több mint egyharmada fedezhető!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!