Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 27. 15:00 | Krajcsó Judit

Mézes-tonhalas tésztasaláta

A nagy melegben az a jó, hogy a sok folyadék mellett nincs kedvünk a fűszeres, meleg és nagyon tartalmas ételekhez. Egy jól elkészített tésztasalátával is beérjük, sok zöldséggel megpakolva, vagy éppen egy izgalmas összetevővel megízesítve.

Már a sz-ne is étvágygerjesztő

Már a színe is étvágygerjesztő

Hozzávalók:

  • 20-25 deka tészta (durum)
  • 2 pritamin paprika (piros,sárga)
  • 4 paradicsom
  • 200 g tonhal konzerv

öntet

  • 6 kanál olíva olaj,
  • 3 kanál borecet v balzsam ecet,,
  • 1 kanál citromlé,
  • 1 kk mustár,
  • 1 kk méz
  • 4 kk bazsalikom őrlemény v friss bazsalikom

Elkészítés:

Bő, forrásban lévő vízben (kicsi só+olaj) kifőzzük a tésztát, majd hagyjuk kihűlni. (Egy kicsit meglocsolhatjuk olíva olajjal, hogy ne ragadjon össze.)
Közben felkockázzuk a paprikákat, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a tonhalas konzervet kinyitjuk. Ez utóbbit hozzákeverjük a tésztához, majd szép lassan beleadagoljuk a paprikát, és a paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk.
A öntetnél leírt hozzávalókat egybekeverjük, beízesítjük, majd a tésztára öntjük, és átkeverjük. Fél órát a hűtőben érleljük, és kaporral, vagy petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Dinnye-saláta-fetával-Kép-pixabay

 

Tudtad, hogy a dinnye salátának is kiváló? Megmondjuk mivel párosítottuk! Kattints tovább a receptért!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!