Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 27. 15:00 | Krajcsó Judit

Mézes-tonhalas tésztasaláta

A nagy melegben az a jó, hogy a sok folyadék mellett nincs kedvünk a fűszeres, meleg és nagyon tartalmas ételekhez. Egy jól elkészített tésztasalátával is beérjük, sok zöldséggel megpakolva, vagy éppen egy izgalmas összetevővel megízesítve.

Már a sz-ne is étvágygerjesztő

Már a színe is étvágygerjesztő

Hozzávalók:

  • 20-25 deka tészta (durum)
  • 2 pritamin paprika (piros,sárga)
  • 4 paradicsom
  • 200 g tonhal konzerv

öntet

  • 6 kanál olíva olaj,
  • 3 kanál borecet v balzsam ecet,,
  • 1 kanál citromlé,
  • 1 kk mustár,
  • 1 kk méz
  • 4 kk bazsalikom őrlemény v friss bazsalikom

Elkészítés:

Bő, forrásban lévő vízben (kicsi só+olaj) kifőzzük a tésztát, majd hagyjuk kihűlni. (Egy kicsit meglocsolhatjuk olíva olajjal, hogy ne ragadjon össze.)
Közben felkockázzuk a paprikákat, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a tonhalas konzervet kinyitjuk. Ez utóbbit hozzákeverjük a tésztához, majd szép lassan beleadagoljuk a paprikát, és a paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk.
A öntetnél leírt hozzávalókat egybekeverjük, beízesítjük, majd a tésztára öntjük, és átkeverjük. Fél órát a hűtőben érleljük, és kaporral, vagy petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Dinnye-saláta-fetával-Kép-pixabay

 

Tudtad, hogy a dinnye salátának is kiváló? Megmondjuk mivel párosítottuk! Kattints tovább a receptért!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, leveles tészta, tészta

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!