Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 30. 14:00 | Kandikó Éva

Mézes rebarbarás süti

A rebarbara különleges, fanyar ízével nem biztos, hogy első kóstolásra belopja magát a szívünkbe, de érdemes vele kísérletezni, akár más gyümölcsökkel társítani.

Mézes rebarbarás süti, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
0,5 kg rebarbara megtisztítva
2 dl méz
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál liszt
A tésztához:
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál vaj
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál almalé
Elkészítés:
A rebarbarát kis darabokra vágtam, beleszórtam egy kis jénaiba, ráöntöttem a mézet, megszórtam fahéjjal és 1 evőkanál liszttel. A konyhai robotgépben összekevertem a tésztához valókat, és a nem túl híg masszát megpróbáltam egyenletesen a rebarbarára kenni. 180 fokos sütőben sütöttem 30 percig. Langyosan a legfinomabb.

Rebarbara, a barbárok gyökere
A rebarbara – nevének jelentése: a barbárok gyökere – csak kora tavasztól május végéig, illetve szeptember elejétől az első fagyok beálltáig használható étkezésre, mert nyáron a benne megemelkedő oxálsav tartalom miatt hashajtó hatású, nagy mennyiségben pedig mérgező. De szezonjában nagyon ajánlom a fogyasztását.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, leves, ősz, spenót

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle.

Tovább
bab, kesudió, ősz, ragu, spenót

Kesudiós, spenótos babragu

Igazán különleges és ínyenc étel ez a babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Tán még a gyerek is megeszi...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!