Facebook hozzászólás
11 184

Mézes-mustáros csirkemell – percek alatt

A leggyorsabban elkészíthető ételek egyike, főleg, ha már konyhakészen fel vannak szeletelve a csirkemellek. A méz és a mustár együtt pedig nagyon pikánssá teszi nemcsak a húst, de a napunkat is. Bármilyen saláta vagy köret jól mutat mellette.

Rizs, krumlipüré, vagy saláta illik mellé
Rizs, krumplipüré, vagy saláta illik mellé

Hozzávalók:


1 kg csirkemellfilé
½ bögre méz (1 dl)
½ bögre mustár
1 kiskanál őrölt bazsalikom
1 kiskanál őrölt paprika
só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a tepsibe rakjuk pici olívaolajat öntünk a tepsi aljára. Egy edényben kikeverjük a mézet a mustárral, bazsalikommal és az őrölt paprikával. Felét rákenjük a csirkemellekre. Előmelegített sütőben 18o fokon kb 3o percig sütjük, megfordítjuk a csirkemelleket, másik oldalát is megkenjük a mézes masszával, és kb 15 percre visszatoljuk a sütőbe kicsit pirulni.
Ananászos-csirke-Kép-wikimedia
Hogyan lesz egy magyar csirkemellből „kicit” kínai? Kattints tovább, és rögtön kiderül!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!