Facebook hozzászólás
553

Mézes-csípős fácángolyók

Vadételeket készít bátor vállalkozóknak a DoQ minden csütörtökön délután ötkor. Ezt a receptet is onnan tanultam! Nem kell hozzá szuper konyhai tudás, csak egy kis szeretet, és a vadételek tisztelete! Vágj bele, és a pasid elájul!

Mézes csípős fácángolyók, Kép: DoQ
Kép: DoQ

Hozzávalók:

  • 1 db fácán
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A fenti hozzávalókból készítsünk húsleves alapot, amelyben a puhára főzött hús könnyedén leválhat a csontról. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhetnek a húsgolyók:

Hozzávalók:

  • a levesalapban puhára főtt fácánhús
  • bors
  • fokhagyma
  • tojás
  • kenyér
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

Fogjuk a puhára főtt fácánhús darabokat és formázzunk belőlük pici fasírtgolyókat. Ha ezzel elkészültünk, helyezzük azokat a serpenyőbe, majd forró olajon süssük ropogósra. A mézes csípős szószhoz öntsünk egymáshoz egy ek. mézet, ketchupot, egy citrom levét, valamint szezámmagot, majd pirítsunk rajta egyet. A kész szószt tetszés szerint öntsük a húsgolyókra vagy a kész köretre. Jó étvágyat!

Tolna gyöngye – Mezőföld konyhája
Lábasok Bikácson, Kép: László Márta
Lábasok Bikácson, Kép: László Márta

Mezőföldi halászlé, fácánleves fás galuskával, hátszín tócsnira tálalva pirított gombával, bátai csirkemell, friss salátaágyon, zöldfűszeres joghurttal… Ez csak néhány fogás a bikácsi Zichy Park Hotel étlapjáról. Nemcsak helyben, frissen készült fogásokról van szó, az alapanyagok is a birtokról, vagy a közelben működő kis kézműves műhelyekből származnak. Sebők István vezető konyhafőnök pedig maga kutatott a környéken, hogy a Mezőföld minden ízét megkóstoltathassa a pihenni, üdülni vágyó vendégekkel.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!