Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 16. 19:00 | László Márta

Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál

Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!

Hozzávalók nyolc éhes szájhoz:

Sütűzacskókba bekészített mézes-almás-narancsos sült csirke készítése, Kép: László Márta

Sütés előtt, Kép: László Márta

  • 2 szép felpucolt csirke
  • 2 sütőzacskó
  • 2 nagy (édes) alma
  • 2 narancs vagy 4 mandarin
  • 2 vöröshagyma,
  • 1 cs újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • 1 cs petrezselyem
  • olaj
  • bor

Elkészítés:

Kockázd fel az almákat, a narancsokat, a hagymákat. Kívül-belül sózd, borsozd be a csirkéket. Tegyél a hasukba az almából, a narancsból, a hagymából, amennyit tudsz, és kösd össze a combokat. Önts egy kis olajat a sütőzacskókba. A csirkéket külön-külön rakd be. Dobd rá a megmaradt gyümölcsöket, hagymákat. Önts alájuk 1-1 dl fehérbort, szórd meg petrezselyemmel, és zárd le szorosan a zacskó végét a mellkelt műanyag zsineggel. Hústűvel 1-2 helyen szúrd át a zacskót, hogy a felesleges gőz kimenekülhessen. Az egészet tedd egy tepsibe.

Kész mézes almás sült csirke, Kép: László Márta

Megsült! Kép: László Márta

200-220 fokos előmelegített sütőben süsd úgy 35 percig. Ezután kapd ki a sütőből, ollóval nyisd szét a zacskót. Légy óvatos, nehogy a forró gőz megégesse a kezedet! Mézezd be a csirkéket mindenütt a hasuknál, a combjaiknál, és így, szabadon süsd még kb. 20 percet, amíg aranybarna nem lesz! Vedd ki a sütőből, pihentesd egy 10 percet, és csak ezután kezd el szeletelni. A zacskóban maradt sült almás-narancsos-hagymás anyagot tedd turmixgépbe, hogy finom szósszá váljon, és ezzel öntsd le a csirkét! Kínáld krumplipürével! Mennyei!

Jó étvágyat!

Itt egy másik kedvenc, ami egy belga hercegnő emlékére készült!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

cseh, gőzölés, kelt tészta, knédli

Knédli

Egyes feljegyzések szerint knédlit a 19. századból kezdve szolgálnak fel cseh sörözőkben. Remekül illik minden szaftos hús mellé.

Tovább
palacsinta, tojáslikőr, túró, zabliszt

Részeges túrós zabpalacsinta

Amikor egy hagyományos túrós palacsinta mellé egy zseniális ötlet nyomán tojáslikőr sodó kerül, na, az maga a mennyország.

Tovább
alma, babapiskóta, habos, tojásfehérje

Könnyű almás desszert

Alma még télen is kapható, ha szerencsénk van, még jó ízűt is sikerül kifognunk, és elég néhány darab ehhez a csodás desszerthez.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!