Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 16. 19:00 | László Márta

Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál

Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!

Hozzávalók nyolc éhes szájhoz:

Sütűzacskókba bekészített mézes-almás-narancsos sült csirke készítése, Kép: László Márta

Sütés előtt, Kép: László Márta

  • 2 szép felpucolt csirke
  • 2 sütőzacskó
  • 2 nagy (édes) alma
  • 2 narancs vagy 4 mandarin
  • 2 vöröshagyma,
  • 1 cs újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • 1 cs petrezselyem
  • olaj
  • bor

Elkészítés:

Kockázd fel az almákat, a narancsokat, a hagymákat. Kívül-belül sózd, borsozd be a csirkéket. Tegyél a hasukba az almából, a narancsból, a hagymából, amennyit tudsz, és kösd össze a combokat. Önts egy kis olajat a sütőzacskókba. A csirkéket külön-külön rakd be. Dobd rá a megmaradt gyümölcsöket, hagymákat. Önts alájuk 1-1 dl fehérbort, szórd meg petrezselyemmel, és zárd le szorosan a zacskó végét a mellkelt műanyag zsineggel. Hústűvel 1-2 helyen szúrd át a zacskót, hogy a felesleges gőz kimenekülhessen. Az egészet tedd egy tepsibe.

Kész mézes almás sült csirke, Kép: László Márta

Megsült! Kép: László Márta

200-220 fokos előmelegített sütőben süsd úgy 35 percig. Ezután kapd ki a sütőből, ollóval nyisd szét a zacskót. Légy óvatos, nehogy a forró gőz megégesse a kezedet! Mézezd be a csirkéket mindenütt a hasuknál, a combjaiknál, és így, szabadon süsd még kb. 20 percet, amíg aranybarna nem lesz! Vedd ki a sütőből, pihentesd egy 10 percet, és csak ezután kezd el szeletelni. A zacskóban maradt sült almás-narancsos-hagymás anyagot tedd turmixgépbe, hogy finom szósszá váljon, és ezzel öntsd le a csirkét! Kínáld krumplipürével! Mennyei!

Jó étvágyat!

Itt egy másik kedvenc, ami egy belga hercegnő emlékére készült!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!