Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 02. 15:00 | László Márta

Mennyei firenzei pulykamell

Ez aztán egy temperamentumos olasz ínyencség! Már érzem is a számban a tejszínt, a kecskesajtot! Ne tétovázz, ezt ki kell próbálnod! Valami tökéletes egy hűvös őszi estéhez, és egy kis összebújáshoz! Válassz hozzá egy pohár finom bort is!

Firenzei pulykamell, Kép: Gallicoop

Firenzei pulykamell, Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 70 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet pulykamell
  • 4 dl tejszín
  • 15 dkg kecskesajt
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A spenótot egy lábasban megfonnyasztjuk, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tejszínnel felöntjük. A pulykamellet befűszerezzük, hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy jénai tál aljába tesszük a spenótot, ráhelyezzük a húst és a kecskesajtot. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt összesütjük, azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!

Grillezett kecskesajt friss salátával
Grillezett bikácsi kecskesajt friss salátával, Kép: László Márta

Kép: László Márta

Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben csinálják ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!