Hozzávalók: (30×24 cm-s tepsihez)
Facebook hozzászólás
35 dkg magozott meggy
9 dkg porcukor
15 dkg liszt
3 dl tej
2dl tejszín
3 tojás
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk vékony rétegben liszttel, majd a meggyeket is szépen elegyengetjük benne. A 3 tojást habosra keverjük a porcukorral, amit két részletben adunk hozzá, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már szép fényes a massza és a térfogata is igencsak megnőtt, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a lisztet is. Csomómentesre tovább keverjük, hogy sima, palacsintatésztához hasonlító állagot kapjunk. Aki szereti, egy vaníliarúd kikapart belsejét is hozzáadhatja.
A masszát beleöntjük a tepsibe, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg nagyjából 30 perc alatt. A teteje egy egészen picit meg fog barnulni, viszont a sütemény állaga akkor jó, ha belül még egy kicsit pudingszerűen remeg. Ahogy hűl majd, úgy fog az is megszilárdulni.
Csokis-meggyes muffin
Ezt a finomságot még egy gyerek is el tudja készíteni, bizonyság erre szerzőnk négy és fél éves lánya, Luca. Ha neki megy, neked is menni fog.
Facebook hozzászólás
További cikkek
Hogyan dekoráljuk kertünket? Igényes, mutatós megoldások női szemmel
Akárcsak házunk belső terének feldíszítése, a kertünk is megannyi lehetőséget kínál az egyedibb otthon…
Szegmentálás az online térben: hogyan zajlik?
Napjainkban nagy szerepe van annak, hogy a különféle termékeket és szolgáltatásokat milyen formában juttatjuk el a…
Miért elengedhetetlenek a férfi és női köntösök a tisztálkodási rutinhoz?
Egy puha meleg köntös mindig kellemes hangulatot ad a hűvös reggelekhez. Viszont nem csak ennyi az előnye annak, ha…
700 új termékkel bővült a dm kínálata a szépség és egészség jegyében
A dm idén tavasszal ismét 700 új termékkel bővítette kínálatát, az arcápolás, a natúrkozmetika, reform élelmiszer,…
Hozzászólás zárolva.