Hozzávalók: (30×24 cm-s tepsihez)
Facebook hozzászólás
35 dkg magozott meggy
9 dkg porcukor
15 dkg liszt
3 dl tej
2dl tejszín
3 tojás
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk vékony rétegben liszttel, majd a meggyeket is szépen elegyengetjük benne. A 3 tojást habosra keverjük a porcukorral, amit két részletben adunk hozzá, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már szép fényes a massza és a térfogata is igencsak megnőtt, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a lisztet is. Csomómentesre tovább keverjük, hogy sima, palacsintatésztához hasonlító állagot kapjunk. Aki szereti, egy vaníliarúd kikapart belsejét is hozzáadhatja.
A masszát beleöntjük a tepsibe, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg nagyjából 30 perc alatt. A teteje egy egészen picit meg fog barnulni, viszont a sütemény állaga akkor jó, ha belül még egy kicsit pudingszerűen remeg. Ahogy hűl majd, úgy fog az is megszilárdulni.
Csokis-meggyes muffin
Ezt a finomságot még egy gyerek is el tudja készíteni, bizonyság erre szerzőnk négy és fél éves lánya, Luca. Ha neki megy, neked is menni fog.
Facebook hozzászólás
További cikkek
Buja növényzet, dúsan zöldellő pázsit? Vajon mi lehet a titka?
Valljuk be bátran, hogy mi, a kertünk szerelmesei már hatalmas izgatottsággal várjuk, hogy végre valóban…
Íme, 2024 legjobb ötletei lakberendezéshez
Ha te is nyitott vagy az újdonságokra, szívesen dekorálod a lakásodat, és érdekelnek a legújabb trendek a…
Itt a nyár, indul a koncertszezon!
Végre magunk mögött hagyjuk a morózus, hideg telet és a szeszélyes, szeles tavaszt, és megérkezik minden rocker…
Hozzászólás zárolva.