Facebook hozzászólás
708

Meggyes párna – diétás házi lekvárral

A kelt tésztát most szezonális gyümölccsel töltöttük meg. Azoknak sem kell ma nélkülözniük ezt a remek sütit, akik fogyókúráznak vagy éppen diétáznak.

Kép:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • 20 dkg nyírfacukor vagy más édesítő
  • 2,5 dkg élesztő és hozzá egy teáskanál fruktóz (édesítővel nem fut fel az élesztő)
  • 10 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás + 1 tojásfehérje a kenéshez
  • cukormentes meggylekvár  –  ( A meggyet édesítővel megfőztem, turmixoltam és pici dzsemfix 1:3-mal összekevertem, forró vízzel átöblített, tiszta üvegekbe töltöttem.

Elkészítés:
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, közepébe kisebb mélyedést csinálunk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, langyos, fruktózos tejjel meglocsoljuk, majd letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.Ha megkelt, az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk.
Nyújtódeszkára tesszük, letakarjuk és 1 órát hagyjuk megint pihenni. Átgyúrjuk, majd sodrófával kinyújtjuk.
Négyzetesre  vágjuk, az egyik oldalát bevagdossuk, a másik oldalára lekvárt teszünk. Ráhajtjuk a bevagdosott oldalt, kicsit lenyomkodjuk a széleit.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojásfehérjével és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt légkeverésen megsütjük. (Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!