Facebook hozzászólás
245

Még mindig maradt egy kis sonka? Csinálj muffint!

A muffin manapság az egyik legnépszerűbb sütemény. Sós változatban is nagyon finom, ehhez akár a húsvéti sonka maradékát is felhasználhatjuk.

Kép: OÉTI

Hozzávalók
(12 főre
)
20 deka búza finomliszt
10 deka teljes kiőrlésű liszt
20 deka füstölt főtt sonka
15 deka burgonya
1 evőkanál olaj
1 tojás
6 deka póréhagyma
6 deka zöldpaprika
1 csomag élesztő
1 teáskanál cukor

Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszteket és az áttört krumplit, összedolgozzuk, és letakarva 45 percig kelesztjük.
A paprikát felkockázzuk, a hagymát karikára vágjuk. Együtt az olajon átfuttatjuk őket, majd kihűtjük, és hozzákeverjük az apró kockára vágott sonkát. A keverékből egy keveset félreteszünk, a többit a tésztához dolgozzuk.
A tésztát rúd alakúra formázzuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. A darabokat lisztes kézzel gombóccá formáljuk, és muffinpapírral kibélelt muffintepsibe vagy szilikonformába tesszük. A tésztát így még 15 percig  kelesztjük, majd ezt követően a tetejét tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük. (Forrás: OÉTI)

Életforma-tippek

Ehhez a sós-sonkás sütihez kínálhatunk retek- és hagymaféléket is, igen finom kiegészítők. Remek uzsonna!

A muffin elkészítéséhez és tálalásához
többféle termék közül is választhatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!