Facebook hozzászólás
968

Medvehagymás töltött gomba

Aki szereti a zöldséget, és a most szezonális medvehagymát, az bizonyára örülni fog ennek a gyors finomságnak. Pillanatok alatt fantasztikus ebéd vagy vacsora készülhet most a gombából és némi sonkamaradékból.

Hozzávalók:

  • 70 deka gomba
  • 20 deka sonka
  • 10 deka sajt (feta)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma v 4-5 levél medvehagyma
  • pici zsiradék, ételízesítő

Elkészítés.
A gombát megmossuk, a szárát kitörjük. A gombafejeket sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe helyezzük. Pici zsiradékon (ki mit használ) megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát (ha medvehagymát használunk, akkor azt a legvégén tesszük a masszához apróra szeletelve) hozzáadjuk a felkockázott gombaszárakat, sonkát, a tojást. Tűzről levéve tejföllel összekeverjük, majd ízesítjük. (Ételízesítő helyett én csak sót és borsot használok.) Rövid időre sütőbe tesszük. kb 18o fokon 2o percig, majd rámorzsoljuk a feta sajtot vagy ráreszeljük a trappistát, és csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg ráolvad a sajt. Rizskörettel tálaljuk.

Ha még nem unod a medvehagymát, akár pitét is készíthetsz belőle!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!