Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 28. 16:00 | Kandikó Éva

Mediterrán kukoricakenyér

A változatosság gyönyörködtet, érdemes tehát megismerkednünk és megbarátkoznunk másféle kenyerekkel, mint amiket ismerünk. Ez a verzió kukorica- és búzaliszt keverékéből készül, és még tojást is teszünk bele. Érdekes, nemde?

Kukoricás kenyér, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók egy kb. 75 dekás kenyérhez:
30 dkg búzaliszt
30 dkg kukoricaliszt
1 tojás
4 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe belekevertük a cukrot is. A liszteket tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, az élesztős folyadékot, és a maradék tejet is. A tésztát összedolgozzuk, majd egy órára meleg helyre tesszük kelni. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, két cipóra osztjuk, ezeket megformáljuk, majd egy olajozott sütőlemezen letakarva ismét kelesztjük fél órát. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha a kenyérkék alját megkopogtatjuk, és az kongó hangot ad, elkészült a kenyerünk.

Amit a lisztekről tudnod kell
Ha neked sem mond semmit a lisztes zacskókon a BL55-ös jelzés, vagy netán még soha észre se vetted, hogy ilyen is van a csomagoláson, ha tanácstalanul állsz a polc előtt, amin egynél többféle liszt van, segítünk tájékozódni. Mit, mivel, miből?


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

eper, gyümölcs, mascarpone, piskóta, pohárkrém, tejszín, triffle

Epres triffle

Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint látszik. A házi piskótát lecserélhetjük boltira, a gyümölcs is variálható benne.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!