Facebook hozzászólás
299

Márti rakott töke

Mindig van egy kis darált hús a mélyhűtőmben, mert az – úgymond – mindenre jó. Na pont kaptam egy jópofa kis tököt, de mert azonnal nem tudtam feldolgozni, picit már kezdett ráncosodni. Sajnáltam volna kidobni, ezért kitaláltam az alábbi receptet, és nem bántam meg! Ízletes, könnyű, és az elfoglalt sorstársaknak a turbó változatot kínálom!

Ilyen előtte…

Hozzávalók 4 éhes szájnak:

  • 1 kedves kis tök
  • 10 dkg olaj
  • 45 dkg sertéshús
  • 1 nagy vöröshagyma (vagy 1 csokor újhagyma, vagy 1 póréhagyma)
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 dl tejfel
  • 8 dkg trappista sajt – reszelve
  • bors
  • apróra vágott kapor vagy petrezselyem
  • 1 csomag gyorsrizs

Elkészítés:

Tisztítsd meg a tököt, vedd ki a magját, karikázd fel kb. 1 cm vastagon. Fonnyaszd meg a vékonyra szeletelt hagymát egy serpenyőben. Tekerd fel a lángot, majd tedd rá a húst! Jól pirítsd meg, majd lassú tűzön párold, sóval, borssal, paradicsomszeletekkel. Ezalatt főzd meg a gyorsrizst (ez a turbósítás! kb. 15-20 perc alatt kész!) Pont egyszerre főnek meg az alapanyagok!

…ilyen utána…!

Na, akkor most jöhet egy kivajazott, morzsával körbeszórt jénai! Rétegesen belerakom a tököt, a főtt rizst, meg a párolt darált húst, aztán így folytatom, amíg el nem fogy! (Gyorsan eljön ez a pillanat!) A tetejét leöntöm a tejföllel, megszórom a reszelt sajttal, és uccu a sütő! 15-20 perc alatt aranybarnává válik a teteje, és onnantól tálalható! Szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral! Az illata, a látványa is parádés! Ha a párodnak is örömet szeretnél okozni, picit díszítsd fel! Meglátod, a hála nem marad el! Jó étvágyat a varázslatos estéhez!

…és amikor eszed! Hm!!!

 

Nézd meg, Bay Évitől tanult receptemet itt! Töltött tök kapormártással! Isteni! Ki ne hagyd!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!