Facebook hozzászólás
1 139

Márti-féle kapormártás

Maga a nyár üzenete a kapor. Most kaptam a szomszédból egy egész kazlat! Egy része irány a kovászos uborkába, a másik, nos mártást varázsoltam belőle. Natúr tarjaszeletet és petrezselymes újkrumplit kínáltam hozzá. Remek lett! Igazi, vasárnapi, nyári fogás kerekedett belőle. Még most a számban érzem az ízét!      

Kapormártás, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 2 ek olaj, vagy ennek megfelelő margarin
  • 1 dl 20 %-os főzőtejszín
  • 5 dl hideg húslé
  • 1 tk kristálycukor
  • 3-4 csepp citromlé

Elkészítés:

Vágd apróra a hagymát, és tedd ugyanezt  a kaporral is. A zsiradéklból és a lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a hagymát, majd a kapor kétharmadát. Engedd fel a húslével (én éppen csontlevest főztem, és annak levéből vettem el vagy bő két merőkanálnyit), vagy ha ez nincs adj fozzá fél liter vizet, és dobj bele egy leveskockát. Főzd vagy 10 percig, majd öntsd az egészet a turmixgépbe. Öntsd hozzá a citromlevet, add hozzá a cukrot, a tejszínt, az 1/3 kaprot, és ha kell picit még megsózhatod. Újra jöhet a tűzhely, és lassan épphogy csak főzd fel.

Kapros-uborkás tésztasaláta
A tésztasalátában az a jó, hogy összetevőit kedvünkre variálhatjuk, elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ez a kapros-uborkás változat nemcsak színében, de ízvilágában is rendkívül üdítő nyári egytál étel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!