Facebook hozzászólás
412

Mangalica-saslik fehérrépapürével, karamellizált barackkal

Igazi őszi recept, a finom, szaftos mangalica fantasztikus harmóniában van a fűszerekkel különlegesen aromássá varázsolt répával és a karamelles barackkal. Mindig öröm, ha ilyen finomság kerül az asztalra, ünnepi alkalmakat pedig még ünnepibbé tesz.

Hozzávalók
● 800 deka mangalicaszűz
● 16 vékonyan szeletelt húsos mangalicaszalonna
● 4 édes őszibarack
● 4 darab nyárs
● 50 deka fehérrépa
● 5 deka vaj
● 0,5 deci laktózmentes tejszín
● fehér bors
● őrölt szerecsendió
● só
● olívaolajat (nem extra szűz)
● ehető virág a díszítéshez

Elkészítés
A húst vágjuk 1,5-2 centi vastag (kb. 6 dekás) szeletekre, amelyeket szalonnaszelettel körbetekerünk, majd sorra nyársra szúrjuk őket. Egy nyársra 3 szelet hús kerüljön. Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi felhevített olívaolajona a húsnyársak minden oldalát süssük arany barnára, majd tegyük félre pihenni, és fűszerezzük sóval, borssal.
A fehérrépát kisebb szeletekre vágjuk,  párolóedényben vagy vízgőz fölött pároljuk puhára.  Ha megpuhult, egy kicsit hagyjuk állni, hogy a felületéről szabadon távozhassanak a gőzök, hogy ne legyen vizes a köretünk. A tejszínt forraljuk fel sóval, fehér borssal és szerecsendióval, majd adjuk a répához, és együtt turmixszoljuk krémes állagúra. Passzírozzuk át szűrőn, és a legvégén vajjal montírozzuk.
A barackokat vágjuk fél, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsok sültek, melegítjük őket egészen addig, amíg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra.

                                                                            BORAJÁNLÓ

Katona CHARDONNAY BARRIQUE 2012  – száraz fehérbor

Ehhez az ételhez egy testes, tölgyfahordós érlelésű, komplex ízvilágú száraz fehérbort ajánlunk. A chardonnay gyümölcsössége vaníliás illatokkal, ízekkel és fás jegyekkel párosul, ami jól kiegészíti az étel karamellizált ízeit, markáns jellegét.

Nyerő páros!

Információk:
Fajta: Chardonnay 100%
Évjárat: 2012
Termőhely: Balatonboglári Borvidék
Érlelés: új tölgyfahordós
Alkohol: 13,5% vol
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 Celsius-fok
Ajánlott fogyasztói ár: 1.900 Ft
További információ: www.katonaborhaz.hu

 

Életforma-tippek

Aki szereti megadni a módját a borivásnak, annak egy szép boros szettet ajánlunk. A dekoratív tárolódobozban van egy bortartó, egy cseppfogó gyűrű, egy kitöltő, egy dugóhúzó, egy csomagolásbontó, két dugó és egy hőmérő. Az ára 7.990 forint.

Borozáshoz még sok más egyéb dolgot is találhatsz az Életforma Shopban!

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!