Facebook hozzászólás
1 357

Mandulás bundában sült haltej – majonézes karotta-salátával

Ha már te is unod a töltött káposztát, a halászlét és a mákos bejglit, akkor ez a különleges ízorgia éppen neked való. Íme egy  fantasztikus recept a Paulaner séfjétől, Németh Károlytól, amely bizonyára igazi meglepetés lesz az ünnepi asztalon.

Hozzávalók:

  • 40 deka haltej,
  • 20 deka zsemlemorzsa,
  • 2 db tojás,
  • 15 deka liszt,
  • 5 deka szeletelt mandula,
  • só ízlés szerint,
  • a sütéshez olaj,
  • 30 deka sárgarépa,
  • 20 deka vöröshagyma,
  • 2 db tojássárgája,
  • 5 deci étolaj,
  • 3 deci tejföl,
  • 4 dekamustár,
  • 2 deka csemegeuborka,
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A két tojás sárgájából és az étolajból majonézt készítünk, amelyet sóval és borssal ízesítünk. A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a vöröshagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd összekeverjük és megsózzuk. A haltejet lemossuk és lecsepegtetjük. Sózzuk és bepanírozzuk liszttel, felvert tojással, majd mandulás zsemlemorzsával. A vöröshagymás sárgarépát kinyomkodjuk, vékony csíkokra felszeletelt csemegeuborkát keverünk bele és összekeverjük a majonézzel. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a haltejet.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!