Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 03. 12:00 | Kandikó Éva

Málnás torta

Nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amennyire a leírás alapján látszik. Használhatunk hozzá készen vásárolt piskótalapot is, de csinálhatunk neki vajas-kekszes alapot is.

Málnás torta, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók a piskótához:

2 tojás
7,5 dkg cukor
6 dkg liszt
0,5 teáskanál sütőpor
1,5 evőkanál víz
1,5 evőkanál olaj

a sajtkrémhez:

25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 cs főzős vaníliás pudingpor
5 dl tej
1 dkg porzselatin
1 dl víz
4 dl habtejszín

30 dkg málna, fagyasztott is lehet

Elkészítés:

A tojást a cukorral nagyon habosra keverjük a robotgéppel. Majdnem fehérnek kell lennie a krémnek, és erősen meg kell növekednie a térfogatának. Ezután a tál oldalán belecsorgatjuk az olajat, majd a vizet, elkeverjük. Több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és vajazott, lisztezett, 26 cm-es formába öntjük a masszát. 180 fokon 15 perc alatt készre sül. Közben elkészítjük a krémet.  A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hűtsük ki úgy, hogy közvetlenül a pudingra teszünk egy darab folpackot, így nem bőrösödik be. Amikor a puding kihűlt, robotgéppel keverjük össze a mascarponéval. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és lehűl. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd ezt is keverjük hozzá a krémhez. A krémből vegyünk ki egy kanállal, keverjük el benne a zselatint, majd ezt a zselatinos keveréket tegyük vissza az egész mennyiséghez, vegyítsük el benne alaposan.

Állítsuk össze a tortát: a kihűlt piskótalapot lapjában vágjuk ketté, elég lesz a fele is alapnak. Tegyük vissza a formába. (A másik darabot nyugodtan fagyasszuk le, jó lesz másik tortához később.) A krém felét oszlassuk el a piskótán, rakjuk ki a málnával, majd jöhet a krém maradéka. Hűtőben pihentessük néhány órán át, míg a zselatin meg nem köti a krémet.

Banoffee pite
Két dolog jut róla eszembe. Az első: ez merénylet az emberiség ellen! A második: nem érdemes nélküle élni. Nos, aki ezt az ellentmondást fel tudja oldani valamilyen módon, ne habozzon megosztani velem a megoldást. És hogy miért Banoffee? Mert az angolok összeházasították a banán és a toffee (karamell) szavakat. Ötletes, nemde?

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

borozgatás, kolbász, paprika, paradicsom, sajt, vendégváró

Váratlan vendég-tál

Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni...

Tovább
Coca Cola, csokoládé, kóla, muffin

Kólás muffin

Kapunk egy könnyű, de nem száraz, dominánsan csokis ízű süteményt. Elkészítése, mint ahogy a muffinoknál megszoktuk, könnyű.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!