Facebook hozzászólás
1 137

Majonézes padlizsánkrém

Gyönyörű színe van, egészséges és éppen aktuális. A padlizsánról van szó, melyből krémet sokan és sokfélét tudnak. Mi most egy majonézes változatot ajánlunk az uzsonnás dobozba.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 3 dl házi majonézhez: 2 db tojássárgája, 2 dl olaj, 2 kávéskanál mustár, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánt puhulásig sütjük (kb. 40 perc), a héját lehúzzuk, majd műanyag szeletelővel apróra vágjuk. A padlizsánpéphez hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután elkészítjük a házi majonézt: egy keverőtálba tesszük a tojássárgákat, majd hozzákeverjük fakanállal a sót, a borsot és a mustárt. Ezután óvatosan, vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzáadagolni a szobahőmérsékletű olajat. Ha felvette az olajat és kellően krémes, akkor kész a majonéz. Ezután alaposan elkeverjük a majonézt a padlizsánpéppel, és hűtve tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!