Facebook hozzászólás
897

Majonézes kukorica Mártinál

Gyerekkorom óta imádom a majonézt és a tartárt. Ami ezzel készül, az csak jó lehet! Így van ez a kukoricával is! Nem éppen fogyókúrás recept, de például hideg sültekhez egészen kiváló! Karácsony este is jó hasznát veheted! Ha előre lesütsz valamilyen húst, akkor ezzel tálalhatod! Ráadásul, nekem kell kapkodni, nehogy kihűljön. A hideg ünnepi vacsora ugyanolyan jó, és előre tudsz vele készülni.   

Majonézes kukorica, Kép: László Márta
Majonézes kukorica, Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 7 ek tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 2 konzerv csemegekukorica
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél fej lila hagyma
  • késhegynyi fehérbors
  • késhegynyi só

Elkészítés:

Vágd apróra a lila hagymát, csepegtesd le a kukoricát. A majonézt keverd össze a tejföllel és a fűszerekkel, és add hozzá a lila hagymát. Öntsd bele egy üvegtálba. Díszítheted salátalevéllel, petrezselyemmel, koktélparadicsommal, rukkolával. Akár a karácsonyi asztalon is jól mutathat ez az üde, sárga saláta!

Itt egy másik specialitásom!
Savanyított lila hagymám a hűtőben, Kép László Márta
Savanyított lila hagymám a hűtőben, Kép László Márta

Egyszerűen imádom ezeket a vastagfalú csatos üvegeket. Remekül használom mindenféle tárolásra. Ilyenbe szűröm le a sült libamájat, vagy a kovászos uborkát, és már mehet is a hűtőbe! Már az pompás, ahogy az ételek rám mosolyognak a polcokról. Még tálaláskor is pompásan néz ki! Bár megérte volna a nagymamám, akitől ezt a receptet is tanultam! Gyertek lila hagymák!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!