Facebook hozzászólás
1 140

Madártej mikróban

Kétféle ember van, az egyik szereti a madártejet, a másik nem. Van, aki egész egyszerűen azért nem készíti, mert folyton odaégeti… Nos, most ezt is megoldjuk, hiszen ez egy olyan recept, amihez csak a mikrohullámú sütő kell. Leégés kizárva, és még gyors is!  

Madártej, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 cs vaníliás cukor
  • 7 dl tej
  • 1 ek vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket 2 ek cukorral verd kemény habbá. Végy ki a tejből 2-3 kanálnyit, a többit tedd egy üveg vagy mikróba is használható tálba, és hét perc alatt 750 watton forrald fel. A fehérjehabból evőkanállal szaggass kis galuskákat, tedd  rá a tejre, és így is főzd négy percig, de már csak 500 watton. (A mikrós készítés egyik előnye, hogy a galuskákat nem kell forgatni!) Ha kész szűrőlapáttal szedd ki egy tálba.

A tojások sárgájához add hozzá a többi cukorral, illetve a vaníliás cukorral, majd jöhet hozzá a liszt, a maradék 2-3 kanál tej és a pudingpor. A masszát tedd a mikróba, a készüléket állítsd 750 wattra, és főzd ezt is két percig. Jöhetnek rá a habgaluskák, és kész!

Aranygaluska vaníliamártással, ahogy a nagyi tanította
Sok kezdő, de néha a gyakorlott háziasszonyok is belebuknak a kalács, az aranygaluska és a többi kelt variáció sütésébe. Ahogy nagyanyám is mondta, a keltésztának „lelke van”, ezért kiemelt gondossággal és figyelemmel kell elkészíteni. Éppen így!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!