Facebook hozzászólás
257

Lila gnocchi vajhallal és gorgonzolamártással

Kár lenne tagadni, hogy egy ételhez a látvány éppúgy hozzátartozik, mint az illat és az íz. Egy lila krumpligombóc éppen ezért sokkal izgalmasabb lehet, mint egy megszokott sárgásfehér nagyobb méretű galuska. De ha nehéz hozzájutnunk lila húsú burgonyához, ne csüggedjünk: sárga vagy fehér húsú krumplival is elkészíthetjük ezt az ételt!

Kellemes ételkombináció, lágy és erősebb ízek remek együttese. Íme a lila gnocchival körített, sonkába tekert vajhal tejszínes gorgonzolamártással!

Fotó: Bartos Gyula

Hozzávalók

30 deka lila húsú burgonya (purple congo)
1 tojás
só, bors
liszt
40 deka vajhal
8 szelet serrano sonka
vaj a sütéshez
10 deka gorgonzola
3 deci tejszín.

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd megtörjük. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztet szórunk bele, s a tésztából apró galuskákat (gnocchit) készítünk.
A vajhalat kisebb hasábokra vágjuk, betekerjük a sonkába, és forró vajon megsütjük.
A gorgonzolából és a tejszínből mártást készítünk, és a megpárolt gnocchira öntjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!