Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. szeptember 30. 19:00 | László Márta

Lazac édesburgonya- és lencsesalátával

Elképesztő változatossággal készítik a halakat a svédek. Az egyik legfinomabb alapanyag természetesen a lazac. De nemcsak finom, rendkívül egészséges is! Az édesburgonyát, vagy más néven batátát is nagyon kedvelem, mert igen változatosan lehet felhasználni. Szerencsére a nagy áruházakban már rendszeresen lehet kapni! Íme, ez az egyik legismertebb lakberendezési áruházlánc isteni receptje!       

Lazac édesburgonya- és lencsesalátával, Kép: IKEA

Kép: IKEA

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

4 db lazacfilé bőr nélkül (50 dkg)
1 teáskanál szárított csili
kb. 1 teáskanál só
olaj a sütéshez

Édesburgonya és lencsesaláta:

2 dl szárított beluga lencse
40 dkg édesburgonya
1 db piros csili
1 evőkanál olívaolaj
kb. 8 dkg rukkola
15 dkg fetasajt

Narancsos öntet:

3 evőkanál vaj
1 fej mogyoróhagyma
egy narancs leve és héja
2 evőkanál ecet (pl. APPELVINAGER MED LINGON)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
  2. Édesburgonya- és lencsesaláta: főzd meg a lencsét a csomagoláson található utasítások szerint. Szűrd le jól, különben a saláta túl vizes lesz. Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd fel kb. 2×2 cm-es kockákra. Vágd egészen apróra a csilit. Tedd az édesburgonyát és a csilit egy tepsibe, és keverd össze olívaolajjal, sóval. Süsd addig, amíg az édesburgonya megpuhul; ez kb. 20 perc. Keverd össze a lencsét, a sült édesburgonyát, a rukkolát és a fetasajtdarabokat egy nagy tálban.
  3. Narancsos öntet: olvaszd meg a vajat, és kevergesd, amíg aranybarna színt kap. Add hozzá a finomra vágott mogyoróhagymát. Reszeld le egy fél narancs héját, és add hozzá egy egész narancs levét. Önts hozzá ecetet, és vedd le az edényt a tűzről.
  4. Dörzsöld be a lazacfiléket csilivel és sóval. Süsd a lazacszeletek egyik oldalát közepes lángon 6-7 percig, a másik oldalát pedig 1-2 percig. A lazac akkor van készen, ha a belső hőmérséklete eléri a 48-56 °C-ot.
  5. Tálald a lazacot a lencsesalátával és a narancsos öntettel.
    Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál

    Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!