Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. augusztus 14. 19:49 | PP-Eletforma

Különleges ízű, egyszerű halételek – percek alatt!

Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk néhány nagyon gyorsan elkészíthető, ízletesen magyaros különlegességet. Mindenki kedvence lesz!

Lecsós ponty

Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, só, kevés liszt, 4 csapott kanál pirospaprika, őrölt bors, 6 evőkanál olaj, 8-10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 5-6 húsos paprika,
kb. 8 egész paradicsom
Elkészítés: A pontyot lebőrözzük, egyforma szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A lisztet, fele pirospaprikával, és borssal ízesítjük. Ebbe beleforgatjuk a halat, majd olajban megsütjük.
Serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, és a karikára vágott hagymát megpirítjuk benne. Beleszórjuk a maradék pirospaprikát, és beletesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Kevergetve kb.20 percig sütjük, közben sózzuk. Sós, főtt burgonyával tálaljuk.

Sajtos ponty tepsiben recept

Hozzávalók: 1 kg-os ponty, 4 dl tejföl, 10 dkg ementáli sajt, 2 ek. liszt, 2 db tojás, 5 dkg margarin, 4 gerezd fokhagyma,  ételízesítő, 2 ek almaecet, ek pirospaprika, 2 db babérlevél, 1 ek bazsalikom, őrölt fehérbors

Elkészítés: A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így előkészített halat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük, és gyorsan rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

Harcsapaprikás túrós tésztával

Hozzávalók:

Paprikáshoz: 70 dkg  harcsafilé (bőre nélkül) 2 fej vöröshagyma Pirospaprika só Paradicsom tv paprika halászlékocka pörköltszaft kocka
Tésztához: 30 dkg száraz tészta a túrós tésztához (ki milyet szeret) 25 dkg túró 2 dl tejföl

Elkészítés:Jó sűrű, tartalmas pörkölt alapot készítünk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, és jól szétfőzzük. Megszórjuk pirospaprikával, dobunk bele paradicsomot, paprikát, de pörköltszaft kockát és halászlé kockát is tehetünk bele, és sózzuk ha kell. Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát, és készre főzzük. Ez egészen rövid idő.

Közben kifőzzük a tésztát, leöblítjük. A túrót összekeverjük a tejföllel, sózzuk, és a tésztát beleforgatjuk. Isteni finom a kettő együtt. Aki szereti, a túrós tésztát kevés friss kaporral is megszórhatja.

Jó étvágyat!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!