Facebook hozzászólás
678

Kukoricás, zöldborsós csirke kókusztejben

Az ilyen típusú étel igazi gyors étel lehet a repertoárunkban, tekintve, hogy 25 percnél több egyáltalán nem szükséges az elkészítéséhez. Semmilyen extra alapanyagot nem tartalmaz, ámde finom és tápláló.

Kukorica, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell 2×2 cm-es kockákra vágva
1 doboz kukoricakonzerv
20 dkg zöldborsó
2 csokor petrezselyem
1 kis doboz kókusztej
1 dl tejszín

bors
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkekockákat az olajon megpirítottam, sóztam, borsoztam. Egy külön edényben puhára főztem a zöldborsót. Leszűrtem, félretettem. Időközben a húshoz adtam a kukoricát, majd beleöntöttem a kókusztejet és a tejszínt. Puhára főztem az egészet, legutoljára hozzáadtam a zöldborsót és a petrezselyemzöldet is. Rizzsel tálaltam.

 

Csicseriborsó kung pao módra
Rajongok a kínai konyháért, de már régóta nem eszem kínai étteremben. Nekem magamnak ritkán van időm ilyesmivel pepecselni, hisz tudvalevő, hogy az ázsiai ételek általában hamar elkészülnek, ám előkészítési idejük akár többszöröse is lehet a főzési időnek. Rajongásom állandó tárgya a kung pao (gung bao) csirke, amit most csicseriborsóból is elkészítettem.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!