Facebook hozzászólás
660

Krumplileves

Szegények levese, vagy ahogy drága nagyanyám hívta, tésztaleves. Leginkább akkor készítette, ha krumplit főzött, akkor a levében gyakran készült ilyen egyszerű, de páratlan ízű leves. Nagyon fontos bele a friss zellerzöld íze, az adja meg azt a kicsi kis pluszt, amitől ez a leves több, mint „csak” egy krumplileves.

Krumplileves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

 fél kg krumpli

egy kis fej vöröshagyma szinte pépesre aprítva

egy szál sárgarépa

egy szál fehérrépa

friss zellerzöld, elengedhetetlen

egy szem paradicsom

egy paprika

zsiradék

cérnametélt

Elkészítés:

A vöröshagymát, a karikára vágott répákat megfuttatjuk a zsiradékon, amikor a sárgarépa kicsit kieresztette a színét, hozzáadjuk a krumplit, azt is átmelegítjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a zellerzöldet, a paprikát és a paradicsomot, majd az egészet puhára főzzük. Végezetül belefőzzük a cérnametéltet.

Egyszerű, gyors ételek
Ezek a gyors ételek, akár egytálételként, de második fogásként is megállják a helyüket, a család étvágya és a háziasszony ideje szerint. Nekünk már sikerünk volt velük! Próbálkozzon!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!