Facebook hozzászólás
404

Krumplileves csirkével, kukoricával és füstölt kolbásszal

A kukorica mint levesalapanyag csak nemrég kezdett el hódítani nálunk, lágy, édeskés íze önmagában is kellemes. Hát még ezzel a sok mindennel együtt, ami ebben a nagyon is komplett kompozícióban megtalálható! Igazi télváró leves!

Kép: flickr

Hozzávalók
● 50 deka csirkemell- vagy a combfilé
● 20 deka füstölt kolbász
● 2 doboz kukoricakonzerv
● 1 nagyobb burgonya
● 1 evőkanál cukor
● 2 közepesen erős paprika(chili)
● 1 liter levesalaplé
● 1 csésze tejszín
● 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
● só, bors

Elkészítése
A húst és a meghámozott burgonyát vágjuk kockákra, a kolbászt karikára, a kimagozott paprikát is kockázzuk fel, majd mindezt tegyük a kukoricával együtt egy nagyobb lábasba vagy fazékba, öntsük hozzá a levesalaplevet, adjuk hozzá a cukrot, majd sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt és nagyon kicsi lángon főzzük 2-3 órán át. Ha muszáj, kevés vízzel pótolhatjuk az elpárolgott levét. A végén adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük hozzá a koriandert.

Életforma-tippek

Ez a leves bizony nagyon finom, már az alapanyagok miatt is, meg azért, mert a lassú, hosszú ideig tartó főzés különleges ízeket ad neki.

Persze ehhez nem árt egy jó lábos, úgyhogy most ajánlunk is egy ilyet: ez egy nem tapadó bevonattal ellátott lábos szép üvegtetővel. Az ára 4.990 forint.

De ha másmilyen edényt szeretnél, az Életforma Shopban tényleg óriási a választék különféle lábosokból. Ezenkívül a tálaláshoz is ajánlunk egy apróságot: ez a rozsdamentes acél merőkanál 1.290 forintba kerül.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!