Facebook hozzászólás
371

Krumplilepény, azaz tócsni

Ezt az ételt minden családban ismerik és szeretik, olcsó, laktató vacsora azokon a napokon, amikor nem volt idő bevásárolni, vagy a hó végi bankszámlán lévő összeg már szemmel nem látható túl jól. Rengeteg névvel illetik az ország különböző tájegységein, legismertebbek a tócsni, tócsi, lepcsánka, cicege elnevezések.

Tócsni, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
1 kg krumpli nyersen, reszelve
2 tojás
reszelt vöröshagyma
só, bors
liszt, mennyiségét nehéz meghatározni, a krumpli minőségétől függ, de nagyjából 15 dkg elég szokott lenni

Elkészítés:

A krumplit finomra reszeljük (nem jó, ha túl szálasra sikerül, mert ezek a szálak ki fognak lógni a masszából, a zsiradékban pillanatok alatt feketére égnek, miközben a lepények belseje még nyers), összekeverjük a többi hozzávalóval. Forró zsiradékba téve egy villával ellapítgatjuk, pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Paradicsomos gombás galuska
Tartalmas, laktató, ízletes és zamatos fogás – hús nélkül. Fehérjetartalma azért van, a tésztában lévő tojás, illetve a mártáshoz használt gomba miatt. Egészséges is ez az olasz recept.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!