Facebook hozzászólás
232

Kriszti barátnőm ínyenc golyói

Olyan ritkán találkozunk, és olyankor olyan jó nagyokat beszélgetni! Arról nem is beszélve, hogy párjaink ilyenkor is velünk dumcsiznak, mert az igazi pasik is szeretik a jó pletyiket. Persze az üzleti élet is a hírekből él… Egyszóval, ha összejövünk, olyan fogásokat találunk, hogy ne kelljen folyton a konyhában ülni, hanem csak egy-egy falatot bekapni… Kriszti fogása is így született!

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Baconba csavart fasírt, mellette tálaláshoz szükséges evőeszközök, tányérok, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 50 dkg sertés- (vagy pulyka-) hús
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma, vagy egy cs. újhagyma
  • gombóconként egy kocka trappista sajt
  • só, bors
  • gombóconként 2 szelet bacon szalonna

Elkészítés:

Kevés tejbe áztasd be a zsömléket, majd nyomkodd ki, keverd vele össze a húst, a megpirított hagymával, a felvert tojásokkal és a fűszerekkel! Készíts úgy húsgombócokat, hogy a közepébe tégy egy 1×1 cm sajtot, majd készíts gombócot, és a fotó szerint baconszeletekkel. Nem túl forró olajban süsd ki!

Előre is el tudod készíteni, adj hozzá salátát, és kész! Jöhet a falatkázás és a traccsparti! Jó étvágyat!

Már írtam Nektek egy friss fasírtól is. Szerintem a kettőt lehet ötvözni! Próbáld ki!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!