Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 16. 16:00 | Kandikó Éva

Körözött, a tavaszi sláger

A körözöttet sokféleképpen elő lehet adni, én azt a variációt, amelyikben nincs juhtúró, kevéssé preferálom. Az én változatom így készül.

Körözött, Kép_ Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:

 20 dkg juhtúró
10 dkg vaj
egy csokor zsenge újhagyma
egy mokkáskanálnyi mustár
pirospaprika
bors
szükség esetén sűrű tejföl
 
Elkészítés:
 Nem túl bonyolult: a hozzávalókat habosra-krémesre keverjük. Először a túrót a vajjal és mustárral, aztán mehetnek hozzá az ízesítők-színesítők, végül pedig eldöntjük, van-e szükség a tejfölre. Legjobban rozskenyérre kenve szeretem, vagy ellenkezőleg: pihekönnyű, ropogós héjú fehér kenyérre.

Juhtúrós, krémsajtos krém
Eleinte csak bulik alkalmával készítettem – igaz, akkor ipari mennyiségben -, mostanában már reggelire is el-elkészül nálunk ez a szuper finom krém. Lehet játszani az összetevők arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tehet bele több krémsajtot, vagy helyettesítheti sima tehéntúróval egy részét, tehetünk bele tejfölt is, akkor az állaga is változik kissé, úgyhogy kísérletezésre buzdítok mindenkit! Egy kötelező elem van, és az a fokhagyma.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csoki, cukor, muffin, nektarin, vaj

Nektarinos muffin

Annyira szeretem a muffin recepteket, annyi mindennel lehet turbózni őket, és ha ügyesek vagyunk, 35-40 perc alatt el is készül.

Tovább
leves, nyár, saláta, zabpehely

Nyári salátaleves

Salátából nemcsak salátát, hanem főzeléket, sőt most éppen egy könnyű nyári levest készíthetünk. Talán a fogyókúrázók örömére is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!