Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 16. 16:00 | Kandikó Éva

Körözött, a tavaszi sláger

A körözöttet sokféleképpen elő lehet adni, én azt a variációt, amelyikben nincs juhtúró, kevéssé preferálom. Az én változatom így készül.

Körözött, Kép_ Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:

 20 dkg juhtúró
10 dkg vaj
egy csokor zsenge újhagyma
egy mokkáskanálnyi mustár
pirospaprika
bors
szükség esetén sűrű tejföl
 
Elkészítés:
 Nem túl bonyolult: a hozzávalókat habosra-krémesre keverjük. Először a túrót a vajjal és mustárral, aztán mehetnek hozzá az ízesítők-színesítők, végül pedig eldöntjük, van-e szükség a tejfölre. Legjobban rozskenyérre kenve szeretem, vagy ellenkezőleg: pihekönnyű, ropogós héjú fehér kenyérre.

Juhtúrós, krémsajtos krém
Eleinte csak bulik alkalmával készítettem – igaz, akkor ipari mennyiségben -, mostanában már reggelire is el-elkészül nálunk ez a szuper finom krém. Lehet játszani az összetevők arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tehet bele több krémsajtot, vagy helyettesítheti sima tehéntúróval egy részét, tehetünk bele tejfölt is, akkor az állaga is változik kissé, úgyhogy kísérletezésre buzdítok mindenkit! Egy kötelező elem van, és az a fokhagyma.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bulgur, csirke, curry, gyors vacsora, kukorica, újhagyma

Currys csirkemell bulgurral

Mindannyian szeretjük, ha a vacsorával nem kell sokat piszmogni, a végeredmény mégis ínycsiklandóan finom. Ez pont ilyen recept.

Tovább
comb, kecske, pecsenye, sült

Sült kecskecomb

A kecskehús finom, egészséges, bár igaz, hogy nem könnyű hozzájutni. Ha mégis sikerül, próbáljátok ki ezt a receptet!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!