Facebook hozzászólás
233

Kolbászos zöldséges egytálétel római tálban

A római tálat használat előtt áztassuk be hideg vízben. Ha először használjuk, akkor előtte alaposan mossuk le, hogy az esetleges agyagport eltávolítsuk!

Hozzávalók:

250 gr hagyma

250 gr paprika

250 gr paradicsom

3 ek étolaj

4 előfőzött kolbász

4 szelet húsos szalonna

3 csemegeuborka

só, bors, édesnemes paprika

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük fel.

A paprikát vágjuk félbe, a szárakat, magokat, ereket távolítsuk el.

A paradicsomokat mártsuk forrásban lévő vízbe, majd hideg vízzel hirtelen hűtsük le.  Hámozzuk meg, és szeleteljük fel.

A felaprított zöldségeket (a paradicsom kivételével) sóval, borssal és paprikával fűszerezzük, hozzákeverünk 2 ek étolajat, és vizezett tál alján szétterítjük.

A húsos szalonnát, a kolbászt és az uborkát ízlés szerint kis darabokra vágjuk, és a paradicsommal együtt 5-6 nyársra váltakozva feltűzzük. A nyársakat a zöldségágyra fektetjük.

Egy ek olajat elkeverünk édesnemes paprikával, és a nyársakat megkenjük.

A tálat lefedjük, hideg sütőbe helyezzük és villanysütőben 200 fokon, míg gázsütőben 4-5-ös fokozaton sütjük kb. 80 percig.

Használat után csak forró vízzel, kefével és pár csepp mosogatószerrel tisztítsuk meg a tálat. Súrolószert ne használjunk!
Forrás: Római tál, az egészséges és kímélő főzés. Grafo Kiadó, 1996



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!