Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 16. 18:00 | Bartek Kata

Kókusztejes sárgadinnye-krémleves

Hétvégén a családi ebéd nálunk volt, azt találtam ki, milyen jó lenne egy főzés mentes menü. A leves az is lett, a menü többi részénél feladtam ezt az elképzelést, majd legközelebb. Szóval a leves egy 15 perc alatt elkészíthető finomság. Csak a gyümölcs, kókusztej és némi ízesítés.

Hozzávalók 6 főre:
1 nagy sárgadinnye
1 l kókusztej
ízesítésként vanília kivonat vagy aroma ízlés szerint
1 narancs héja és leve
2 evőkanál negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 eritrit sztíviával)

 

Elkészítése:
A sárgadinnyét félbevágom és kimagozom, majd az egyik feléből egy evőkanállal kivájom a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a dinnye héja ép maradjon, mivel ebbe szeretném majd tálalni.
A dinnye másik feléből a gömbvájóval szép golyókat formázok. A golyókat és a felezett dinnyehéjakat fóliába csomagolva hűtőbe teszem.
A kivájt gyümölcshúst a kókusztejjel összeturmixolom, majd ízesítem. Légmentesen záródó edényben minimum néhány órán keresztül, vagy akár egy éjszakán át is pihentetem. A hűtőből kivéve frissen tálalom. Kata további receptjeit itt találod.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!