Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 16. 18:00 | Bartek Kata

Kókusztejes sárgadinnye-krémleves

Hétvégén a családi ebéd nálunk volt, azt találtam ki, milyen jó lenne egy főzés mentes menü. A leves az is lett, a menü többi részénél feladtam ezt az elképzelést, majd legközelebb. Szóval a leves egy 15 perc alatt elkészíthető finomság. Csak a gyümölcs, kókusztej és némi ízesítés.

Hozzávalók 6 főre:
1 nagy sárgadinnye
1 l kókusztej
ízesítésként vanília kivonat vagy aroma ízlés szerint
1 narancs héja és leve
2 evőkanál negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 eritrit sztíviával)

 

Elkészítése:
A sárgadinnyét félbevágom és kimagozom, majd az egyik feléből egy evőkanállal kivájom a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a dinnye héja ép maradjon, mivel ebbe szeretném majd tálalni.
A dinnye másik feléből a gömbvájóval szép golyókat formázok. A golyókat és a felezett dinnyehéjakat fóliába csomagolva hűtőbe teszem.
A kivájt gyümölcshúst a kókusztejjel összeturmixolom, majd ízesítem. Légmentesen záródó edényben minimum néhány órán keresztül, vagy akár egy éjszakán át is pihentetem. A hűtőből kivéve frissen tálalom. Kata további receptjeit itt találod.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!