Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 29. 15:00 | László Márta

Kókusztejes pulykaleves

Meglehetősen keleties hatású ez a leves. Valószínű, sokaknak vannak benne meghökkentő fűszerek, hozzávalók, de nem szabad megrettenni! Érdemes próbálkozni, mert bizony nagyon finom! A hűvös, őszi estéken pedig igazán jól esik egy ilyen finomság!  

Kókusztejes pulykaleves, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db citromfű
  • 8 db kaffir lime levél
  • 2 ek piros curry paszta
  • 2 ek olaj
  • 1 l húsleves
  • 4 dl (egy doboz) kókusztej
  • 40 dkg pulykamell
  • 25 dkg gomba
  • 2 db répa
  • ízlés szerint zöldcitromlé
  • ízlés szerint halszósz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csokor koriander
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát. Karikára vágjuk a répát, az újhagymát.

5 szuper őszi zöldség és gyümölcs pulykára hangolva
Megérkezett a hűvösebb ősz is, ilyenkor egyre jobban kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket, mégsem szeretnénk tönkre tenni tavaszi-nyári diétánk eredményét! A dietetikusok által ajánlott zsírszegény és fehérjében gazdag pulykahús jól kombinálható a friss zöldségekkel.

Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a curry pasztát. Pár percig pirítjuk. Levesszük a hőt, rádobjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a citromfüvet egészben (amit előtte húsklopfolóval megcsapkodunk, hogy felszabaduljanak az aromái) és a kaffir lime leveleket. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és 15 percig alacsony hőfokon gyöngyöztetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor mehet bele a kókusztej, már ne forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik! Beletesszük a húst, a répát, a gombát, és kb. 10 percig főzzük. A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral ízesítjük. Tálaláskor a rászórjuk a friss koriandert és a felkarikázott újhagymát. Jó étvágyat!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!