Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 19. 14:00 | Kandikó Éva

Kókusztejes csirkeleves

Az ázsiai ételek lelke a sok fűszer, ám ha kész fűszerkeveréket használunk, leegyszerűsíthetjük a dolgot. Sokféle curryt lehet ma már kapni erre szakosodott boltokban, érdemes kísérletezni velük.

Kókusztejes csirke curry,Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 nagy vöröshagyma
1 burgonya
5 fokhagyma gerezd
4 dl kókusztej
2 evőkanál curry por
2 evőkanál vaj
olívaolaj

koriander
Elkészítés:
Vágjuk a burgonyát és a csirkét kockákra, a hagymákat pedig szeleteljük fel. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a curryt port, keverjük meg néhányszor. Öntsük rá a kókusztejet, és melegítsük fel. Közben egy másik edényben pároljuk a hagymákat üvegesre az olajon. Dobjuk rá a húst, sózzuk meg és süssük néhány percig, míg kifehéredik. Adjuk hozzá a burgonya kockákat, végül öntsük rá a currys kókusztejet.  Alaposan keverjük el, majd amikor forrni kezd, fedjük le, és közepes lángon főzzük 30 percig.

Padlizsán curry kókusztejjel
Pofon egyszerű recept, egy gyerek is bármikor elkészíti, mégis különleges, egzotikus ízvilágú étel lesz a végeredmény.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, burgonya, kapor, krumpli

Spárgababos, krumplipürés kiscsibe

Az érdekes tálalás megkönnyítheti válogatós gyermekünk táplálását, a hasonló módon tálalt ebédek könnyebben tűnnek el a tányérról.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!