Facebook hozzászólás
481

Kókuszos szelet

Érdekes ennek a kókuszos süteménynek az elkészítési módja, az összekevert tésztát tepsibe öntjük, és az előzőleg megfőzött és kihűtött pudingot a tetejére szaggatjuk, csak ezután kerül a sütőbe. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Kókuszos szelet, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 darab tojás
5 dkg olvasztott vaj
1/4 l tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor cukrozatlan
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
ízlés szerint kókuszreszelék,rum
ízlés szerint cukor

Elkészítés:

Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről, belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet. Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Amint kivesszük a sütőből, még megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Pina Colada koktél
A Pina Colada az egyik legfinomabb trópusi koktél, mely egy San Juan-i szállodában született meg, 1954-ben. Olyannyira népszerű lett, hogy 1978-ban Puerto Rico nemzeti italának választották. Elkészítése gyors, egyszerű, és a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek. És kókuszból sosem elég.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!