Facebook hozzászólás
318

Készítsünk ananászbólét a férfi locsolóknak!

Ha érett férfi locsolók érkeznek húsvét hétfő reggelén, ne a hagyományos pálinkával köszönjük meg az öntözést. Készítsünk nekik egy különleges, ám egyáltalán nem alkoholmentes, mégis jókedvet hozó frissítőt!

Hozzávalók
(8 személyre)

A bólénak sokféle gyümölcs lehet az alapanyaga
Kép: Pixabay

1 friss ananász vagy
1 doboz ananászbefőtt (850 grammos)
6 evőkanál kókuszlikőr
4 evőkanál rum
3 evőkanál citromlé
7 deci behűtött ásványvíz
1,4 liter behűtött félszáraz fehérbor

Elkészítése
A friss ananászt kis kockákra felvágjuk (a konzerv esetében a levét leszűrjük, és a lét hideg helyre tesszük). Az ananászdarabokat egy bólés tálba szórjuk, majd hozzáöntjük a kókuszlikőrt, a rumot ás a citromlét. Lefedjük és egy-két órát érleljük. Fogyasztáskor felöntjük a jól behűtött ananászlével, az ásványvízzel és a fehér borral.

Tudtad?
A bólé angol eredetű szó. Jelentése: vagdalt gyümölcsből, likőrből és cukorból készített, pezsgővel vagy szénsavas ásványvízzel (vagy szódával) vegyített hideg ital.

További ananászos és egyéb finomságokért kattints ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!