Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. március 12. 19:00 | László Márta

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza

Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)   

Hozzávalók a tésztához: 

Kenyérlángos a tepsiben, Kép: Maltsik László

Kép: ML

  • 500 g liszt
  • 350 ml folyadék (50-50%-ban tej és víz)
  • 50 ml olaj
  • 25 g friss élesztő
  • 5 g cukor

Az élesztőt a langyos cukros folyadékkal felfuttatom, a liszthez adom, bele kerül az olaj és a só is. Intenzíven dagasztom (kb. 10 percig) majd amint elkezd a tészta hólyagosodni, langyos helyen kelesztem. kb. 20 percig. Ezután átgyúrom, és még pár percre visszateszem a “langyos helyre”.

A feltéthez:

350 g fött füstölt császárszalonna
300 g tejföl ( zsíros)
150 g sajt
1,5 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Kenyérlángos tányéron tálalva, Kép: Maltsik László

Kép: ML

A tepsi alját kikenem olajjal, a hagymát felszeletelem, a császárszalonnát apró kockára vágom. A felszeletelt hagyma 1/3 részét beleteszem a tepsibe majd rákerül a kb 1,5 cm vastagra nyújtott tészta. Ezt megkenem a tejföllel, rárakom a maradék szeletelt hagymát, a császárt majd ráreszelem a sajtot.
200 C-on kb. 30 percig sütöm (akkor a legjobb amikor a sajt elkezd enyhén pirulni a tetején)… és kész!

Jó étvágyat kíván: ML, a szerző!

Én adnék hozzá egy nagy pohár sört is! És ha kíváncsi vagy az én klasszikus hawaii pizzámra, semmi akadálya! 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

aszalt gyümölcs, csokoládé, dió, keksz, szalámi

Csokiszalámi

Remek recept az ünnepekre, akár ajándékba is adhatjuk, nem vallunk vele szégyent. De gondoljunk a saját készleteinkre is!

Tovább
brokkoli, fta sajt, hajdna, karfiol, répa, zöldségek

Feta sajtos hajdina

A hajdina csodás gabona, a keserűfűfélék családjába tartozik, története igen messzire nyúlik vissza. Gluténmentes diétába illik.

Tovább
brokkoli, pesto

Brokkoli pesto

Pestót készíteni nem csak nyáron lehet különböző zöld levelekből, télen sem kell lemondanunk erről az üdítő színű finomságról.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!