Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több
2016. március 12. 19:00 | László Márta

ŐSI FINOMSÁG

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza

Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)   

Hozzávalók a tésztához: 

Kenyérlángos a tepsiben, Kép: Maltsik László

Kép: ML

  • 500 g liszt
  • 350 ml folyadék (50-50%-ban tej és víz)
  • 50 ml olaj
  • 25 g friss élesztő
  • 5 g cukor

Az élesztőt a langyos cukros folyadékkal felfuttatom, a liszthez adom, bele kerül az olaj és a só is. Intenzíven dagasztom (kb. 10 percig) majd amint elkezd a tészta hólyagosodni, langyos helyen kelesztem. kb. 20 percig. Ezután átgyúrom, és még pár percre visszateszem a “langyos helyre”.

A feltéthez:

350 g fött füstölt császárszalonna
300 g tejföl ( zsíros)
150 g sajt
1,5 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Kenyérlángos tányéron tálalva, Kép: Maltsik László

Kép: ML

A tepsi alját kikenem olajjal, a hagymát felszeletelem, a császárszalonnát apró kockára vágom. A felszeletelt hagyma 1/3 részét beleteszem a tepsibe majd rákerül a kb 1,5 cm vastagra nyújtott tészta. Ezt megkenem a tejföllel, rárakom a maradék szeletelt hagymát, a császárt majd ráreszelem a sajtot.
200 C-on kb. 30 percig sütöm (akkor a legjobb amikor a sajt elkezd enyhén pirulni a tetején)… és kész!

Jó étvágyat kíván: ML, a szerző!

Én adnék hozzá egy nagy pohár sört is! És ha kíváncsi vagy az én klasszikus hawaii pizzámra, semmi akadálya! 

kulcsszavak:


Az Életforma Shop kínálatában minden
a fenti recept elkészítéséhez szükséges eszközt és edényt megtalálsz!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!