Facebook hozzászólás
226

Kékszőlős-pórés csirkemellszeletek

A csirke a magyar családok asztalán a leggyakoribb vendég a húsok közül. Most a világosabb testvére mellett méltatlanul mellőzött kékszőlő lesz a társa.

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

6 szelet csirkemellfilé,
35 deka kimagozott vagy mag nélküli kékszőlő,
1 nagyobb szál póréhagyma,
3 deka vaj, 2 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál étkezési keményítő,
1,5 deci tejszín,
1,5 deci száraz fehérbor,
só és őrölt feketebors

Elkészítése: a megtisztított póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, a szőlőszemeket félbevágjuk. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, az olajon egy serpenyőben mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk őket. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és a felszeletelt póréhagymát üvegesre pároljuk benne. Az étkezési keményítőt borral összekeverjük, majd beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és a maradék bort, a félbevágott szőlőszemeket, sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 perc alatt összefőzzük. A csirkemelleket tálra rakjuk, és leöntjük a mártással. Párolt rizzsel kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!