Facebook hozzászólás
438

Karfiolleves – gyorsan

Imámádom a karfiolt, mert nagyon sokoldalúan fel tudom hasznáni! Magas C-vitamin-tartalma még a mélyhűtőben sem tűnik el. Ezúttal válasszunk egy remek nyári levest! Ebben nem fogsz csalódni! 

Karfiol, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 fej, kb. 1 kg-os karfiol
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Kapd elő a karfiolt, szedd rózsáira és jól mosd meg. Forró vízben főzd, de csak félig puhára. Készíts rántást, add hozzá, majd borítsd rá az apróra vágott zöld petruskát. Keverd lágyan össze, és főzd, amíg a karfiol teljesen puhul meg. Aprócska lisztgaluskát adj hozzá, tálaláskor pedig jöhet hozzá a tejföl. Jó étvágyat!

Diétás rakott karfiol
Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!