Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 16. 15:00 | László Márta

Karfiolleves – gyorsan

Imámádom a karfiolt, mert nagyon sokoldalúan fel tudom hasznáni! Magas C-vitamin-tartalma még a mélyhűtőben sem tűnik el. Ezúttal válasszunk egy remek nyári levest! Ebben nem fogsz csalódni! 

Karfiol, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 fej, kb. 1 kg-os karfiol
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Kapd elő a karfiolt, szedd rózsáira és jól mosd meg. Forró vízben főzd, de csak félig puhára. Készíts rántást, add hozzá, majd borítsd rá az apróra vágott zöld petruskát. Keverd lágyan össze, és főzd, amíg a karfiol teljesen puhul meg. Aprócska lisztgaluskát adj hozzá, tálaláskor pedig jöhet hozzá a tejföl. Jó étvágyat!

Diétás rakott karfiol
Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, leves, ősz, spenót

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle.

Tovább
bab, kesudió, ősz, ragu, spenót

Kesudiós, spenótos babragu

Igazán különleges és ínyenc étel ez a babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Tán még a gyerek is megeszi...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!