Facebook hozzászólás
393

Kardra hányt tenger gyümölcsei zölségágyon

Rajongok mindenféle halért, kagylóért, rákért. Ez a recept ennek tökéletes elegye. Még Malajziában láttam először, és örökre a szívembe zárta magát! Nem véletlenül!

Hozzávalók:

Nyársra tűzött grillezett hal és rák salátaágyon, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • fejenként négy királyrák farka
  • fejenként 6 kocka lazac
  • 1 fej saláta,vagy kedvenc színes salátalevelek
  • olívaolaj
  • 2 paradicsom (két embernek)
  • 2 kis citrom vagy lime
  • só, bors
  • fejenként két grillezésre használatos hurkapálcika
Elkészítés:

Kockázd fel a halat, tisztítsd meg a rákot, ha kell. Sózd, borsozd, citromozd, és öntözd meg kevés olívaolajjal. Picit hagyd állni. Mosd meg a salátát, a paradicsomot, csöpögtesd le, szárítsd meg. A citromot, a paradicsomot vágd négybe, a salátát tépkedd szét. Öntözd meg kevés olívaolajjal. Készítsd el a hal-rák-hal nyársakat, ha szereted, tehetsz közé egy-egy karika póréhagymát is. Tedd grillező vagy egyszerű tepsibe. Öntsd rá a maradék citromos olajat, és időnkénti forgatás közben süsd készre. Halmoz egy tányérra salátát, keresztben tedd rá a tenger nyársra tűzött gyümölcseit, és JÓ ÉTVÁGYAT! Nem árt még egyszer meglocsolni a citromlével!

Ha kedveled a tenger gyümölcseit, itt az egyik kedvencem, a paela! Bátran próbáld ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!