Facebook hozzászólás
357

Karácsonyi gyümölcskenyér

Ezek az ünnepi készülődés utolsó percei! Remélem, lassan minden készen áll Nálatok! Most még mutatok egy olyan receptet, ami biztosan tetszeni fog, mert nagyon egyszerű, ötletes, és a mérlegre sem kell percenként ráállnod. A recept ugyanis Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával készült!

Karácsonyi gyümölcskenyér, Kép: pixabay
Illusztráció, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 6 adagoló kanál Csokis-Narancsos Muffin-por
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 10 dkg diákcsemege durvára vágva
  • 10 dkg étcsoki durvára vágva
  • 1 közepes alma felkockázva
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy egynegyed tk őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a vízzel, és a fűszerkeverékkel, majd forgasd bele a diákcsemegét, valamint a csokidarabokat. Kb. fél óráig süsd az előkészített formában, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Rövid ideig hagyd hűlni a formában, majd borítsd ki és rácson hűtsd ki teljesen. Vidám ünnepet!

Citrusos sült pulyka – így lesz porhanyós a húsa!
Karácsonykor pulykát sütsz? Akkor érdemes kipróbálnod ezt a különleges töltelékkel készült változatot, melyet a Hálaadás ünnepe alkalmából készítenek a tengerentúlon. A recept mellé most néhány tippet is adunk, hogy jól átsüljön, és porhanyós is legyen a többkilós sült szárnyas.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!