Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 19. 15:00 | Krajcsó Judit

Kapros-uborkás tésztasaláta

A tésztasalátában az a jó, hogy összetevőit kedvünkre variálhatjuk, elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ez a kapros-uborkás változat nemcsak színében, de ízvilágában is rendkívül üdítő nyári egytál étel.

kapros

Kép: a szerző

Hozzávalók:

  • 30-35 deka tészta
  • 5 közepes uborka( vagy 2 kígyóuborka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 pohár joghurt (kb.1 deci)
  • 2 kk friss kapor
  • 2 kanál citromlé
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 kk mustár
  • csipetnyi cukor,
  • csipetnyi himalája só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés bors

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük (bő víz, kevés só, 1 kanál olaj), majd hűlni hagyjuk.
Az uborkákat meghámozzuk, tökreszelőn legyaluljuk és enyhén besózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, ugyanígy a kb.egy csomag kaprot.
Az uborkát kicsavarjuk és a kaporral, valamint a feldarabolt hagymával együtt a kihűlt tésztához adjuk, majd átforgatjuk. Amíg ezek kicsit “szokják” egymást, elkészítjük az öntetet. A joghurtba belecsavarunk 2 kiskanálnyi citromlét, hozzáadjuk a csipet cukrot, a mustárt, a borsot és az olíva olajat és belepréseljük az egy gerezd fokhagymát. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára és alaposan átforgatjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük hűlni és összeérni. Önállóan is megállja a helyét, de natúr húsok társaként is kiváló.

Igazán színes látvány!

Igazán színes látvány!

 

 

 

Kíváncsi vagy, hogy ez a színes babsaláta mitől olyan különleges? Kattints a receptre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!