Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 19. 15:00 | Krajcsó Judit

Kapros-uborkás tésztasaláta

A tésztasalátában az a jó, hogy összetevőit kedvünkre variálhatjuk, elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ez a kapros-uborkás változat nemcsak színében, de ízvilágában is rendkívül üdítő nyári egytál étel.

kapros

Kép: a szerző

Hozzávalók:

  • 30-35 deka tészta
  • 5 közepes uborka( vagy 2 kígyóuborka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 pohár joghurt (kb.1 deci)
  • 2 kk friss kapor
  • 2 kanál citromlé
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 kk mustár
  • csipetnyi cukor,
  • csipetnyi himalája só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés bors

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük (bő víz, kevés só, 1 kanál olaj), majd hűlni hagyjuk.
Az uborkákat meghámozzuk, tökreszelőn legyaluljuk és enyhén besózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, ugyanígy a kb.egy csomag kaprot.
Az uborkát kicsavarjuk és a kaporral, valamint a feldarabolt hagymával együtt a kihűlt tésztához adjuk, majd átforgatjuk. Amíg ezek kicsit “szokják” egymást, elkészítjük az öntetet. A joghurtba belecsavarunk 2 kiskanálnyi citromlét, hozzáadjuk a csipet cukrot, a mustárt, a borsot és az olíva olajat és belepréseljük az egy gerezd fokhagymát. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára és alaposan átforgatjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük hűlni és összeérni. Önállóan is megállja a helyét, de natúr húsok társaként is kiváló.

Igazán színes látvány!

Igazán színes látvány!

 

 

 

Kíváncsi vagy, hogy ez a színes babsaláta mitől olyan különleges? Kattints a receptre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

házi füstölés, kacsa, kacsamell

Házilag füstölt kacsamell

Házilag füstölni a kacsát! Igen, miért is ne? Nem kell hozzá más, csak alufólia és egy rács, na meg egy edény, amibe beleillik.

Tovább
krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!