Facebook hozzászólás
709

Kapros-tejszínes csirkemáj juhtúrós sztrapacskával

A csirkemáj igen változatosan felhasználható belsőség, és aki nem idegenkedik az ilyesmik fogyasztásától, ezt a receptet is valószínűleg szeretni fogja.

Tejszínes-kapros csirkemáj, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma apróra vágva
2 deci mesterkrém
4 evőkanál vaj
fél csokor kapor apróra vágva
2 evőkanál liszt

bors
Elkészítés:
Besózom és borsozom a májat, majd megforgatom a lisztben. Serpenyőben felhevítem a vajat. A májak mindkét oldalát 2-2 percig pirítom, majd kiszedem őket a serpenyőből, és félreteszem egy hőálló tálba.
Ugyanabban a serpenyőben a hagymát aranybarnára pirítom, majd rárétegezem a félretett májra.
A serpenyőbe egy deci alaplét vagy vizet teszek, majd hozzáadom a tejszínt, és összeforralom. A tejszínes szószt ráöntöm a májra, és kicsit összekeverem vele, majd lefedem a hőálló tálat, és alacsony lángon 20 percig főzöm.
Leveszem a fedőt, jól megkeverem a májat, majd ismét lefedem, és újabb 10 percig főzöm. Friss kaporral megszórva, juhtúrós sztrapacskával tálalom.

Resztelt csirkemáj
Aki nem idegenkedik a belsőségek fogyasztásától, az bizonyára kedveli a resztelt májat. Nálunk csak csirkemájból készülhet, ami azért is előny, mert percek alatt vacsorát lehet tenni az asztalra, a csirkemájnak ugyanis nem kell sok idő, hogy megsüljön.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!