Facebook hozzászólás
607

Kapribogyós tonhallal töltött leveles tészta

Finom és könnyű, emellett fantasztikusan gyorsan elkészíthető, hidegen és melegen is nagyon jó, és a nap bármely szakában kínálható. Íme, az univerzális tonhalbotocska receptje!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
2 csomag készen kapható, friss leveles tészta
10 deka friss tonhal
1,5 deci passzírozott paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
oregánó
só, bors

Elkészítése
A tonhalat kevés olívaolajon néhány perc alatt átsütjük, majd villával apróra daraboljuk. A kapribogyót felaprítjuk.
Az egyik leveles tésztát kiterítve megkenjük a passzírozott paradicsommal, kevés oregánóval, sóval, borssal megszórjuk, és rátesszük a felaprított kapribogyót. A másik leveles tésztát a tetejére borítjuk, majd derelyevágóval 2-2,5 centis csíkokat vágunk belőle. Ezután a csíkokat kicsit megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Életforma-tippek

Készíthetjük halkonzervből is – például makrélával vagy szardíniával.

Nemcsak ez a kicsit olaszos, hanem a paradicsom nélküli citromos-petrezselymes variáció is finom!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Bármit is sütünk, a tepsi elengedhetetlen kellék. De tepsi és tepsi között is van különbség, néha óriási. Mindenkinek megvan a maga hússütő, süteményes, rakottas meg egyéb tepsije. Ehhez a tésztás finomsághoz nagyon jó és kényelmes ez a nem tapadó bevonatos, csatos fém változat.
Emellett persze nagyon sokféle más tepsi közül is válogathatsz az Életforma Shopban!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!