Facebook hozzászólás
285

Káposztás tésztával töltött mangalicakaraj savanyú káposztával

A mangalica húsa állítólag egészségesebb, mint a hagyományos sertésé. A tudományos álláspont szerint ez nem így van. Az viszont biztos, hogy a mangalica nagyon finom, húsának nagyobb zsírtartalma finoman eloszlik, ezért különlegesen ízletes és lédús pecsenye készíthető belőle. Íme egy farsangi káposztás variáció!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor


Hozzávalók
70 deka mangalicakaraj egyben

1 adag kész káposztás tészta
6 szelet bacon
30 deka savanyú káposzta
4 nagyobb héjában főtt burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 deci fehérbor
1 paradicsom
2 evőkanál étolaj
őrölt és egész kömény
babérlevél
só, bors ízlés szerint

Elkészítése
A mangalicakaraj közepét felszúrjuk, a belsejét őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával bedörzsöljük be, sózzuk, és megtöltjük az előre elkészített káposztás tésztával. Serpenyőben, kevés olajon, nagy hőmérsékleten a karaj minden oldalát megsütjük, majd a hőmérsékletet csökkentve, fedővel letakarva, többször forgatva teljesen átsütjük.

A vékony csíkokra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk, a vöröshagymát szeletre vágva hozzáadjuk. Beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd az egészet fehérborral felöntve, babérlevéllel alaposan összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk. A sült megmaradt levét is ráöntjük, még egyszer felforraljuk, majd a paradicsomot vékony csíkokra vágva, a tálalás előtt közvetlenül keverjük bele.
A héjában főtt burgonyát serpenyőben, kevés olajban megsütjük, köretként kínáljuk hozzá.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!